top of page
šungite 2

Kaj je Šungit?

 

Šungit ali v Svetu imenovan kot "The Stone of Life" je naraven mineral s posebno kristalno mrežo, ki temelji na ogljiku. Znano je, da življenje na Zemlji temelji na ogljiku. Izvor šungita, čigar geološka starost je ocenjena na več kot 2 milijardi let, do danes še ni pojasnjen. Med drugim obstajajo domneve, da so kamni šungita ostanki Phaetona - enega od planetov, ki naj bi nekoč obstajal v našem sončnem sistemu. Šungit je mogoče najti le na enem delu Zemlje. Pojavna oblika so majhni kupčki ali kroglice, tako imenovane globule. Te kroglice v vodi spremenijo vodne molekule, jih strukturirajo ter pridobijo zdravilno moč.

Ogljik je eden izmed neobhodno potrebnih elementov za življenje. Šele pred kratkim je bila odkrita nova, fulerenska zgradba ogljika, ki je podobna nogometni žogi, kjer se v ogrodju izmenjujejo petčlenski in šestčlenski obroči. Ta zgradba obeta veliko na področju medicine. Do sedaj so tako naravno fulerensko strukturo odkrili le pri šungitu.

Na osnovi te strukture razlagajo posebne zdravilne lastnosti šungita pri upočasnitvi procesa staranja in ohranjanju čilosti in vitalnosti telesa. Šungiti se pojavljajo le na področju Karelije - to je edino nahajališče na celem svetu. Najdbišče Šungita je ob jezeru Onega.

Šele pred približno 40 leti so začeli znanstveniki šungit temeljito proučevati.

Glavne značilnosti šungita:

Obstajajo različna nahajališča šungita v Kareliji, pri čemer se posamezne fiziološke lastnosti razlikujejo, vendar pa imajo vse kamenine s fulerensko zgradbo lastnosti, ki na človeka vplivajo pozitivno. Barva kamenine je odvisna od sestave. Lahko je črna, sivkasta do pepelnato siva, prisotni pa so tudi drugi odtenki. Gostota šungita znaša med 1,5 in 2,4 g/m³. Njegova poroznost znaša do 10%. Je vpojen. Deluje antibakterijsko, ima zelo veliko zmožnost reagiranja in druge koristne lastnosti, ki pa so do danes šele malo raziskane.
 

Šungit in vitalno polje
Meritve človekovega vitalnega polja je mogoče izmeriti. Narejena je bila študija, opravljena na Šungitu v povezavi z bioenergetskimi raziskavami. Ta študija, ki jo je opravila Regina Martino (bioenergetska raziskovalka), je pokazala, da lahko šungit dejansko poveča naše razširjeno bioenergijsko polje.

 

 

zaščita z šungitom

Ta diagram je vitalno polje preskušanca brez držanja šungita.

Torej, kaj ti rezultati pomenijo?

Zdravstvene prednosti šungitnega kamna:

1. Uravnava naše bioenergetsko polje. Uravnoteženo energijsko polje lahko odpravi motnje v telesu, kot so trajne in ponavljajoče se bolezni, utrujenost, depresija, otopelost in kakršne koli težave, ki se lahko pojavijo zaradi energetskih neravnovesij.

2. Daje nam zaščito pred negativnimi energijami. Ko se naša vitalna polja uravnotežijo in osredotočijo, se v telesu obnovi naravna pozitivna energija. Šungit lahko absorbira tudi negativne energije, podobno kot absorbira nečistoče v vodi in sevanju.

3. Blokira pred EMS (elekto-magnetno sevanje). Ko smo z vsakega vogala zasipani z radijskimi valovi, 4G ali celo 5G, naše vitalne energije postanejo neuravnotežene in se skrčijo. Šungit si prizadeva obnoviti naše energijsko polje in nas zaščititi pred invazivnimi valovi.

4. Šungit ne prevzame negativnega naboja. Naravna struktura fulerenov v šungitu ustvarja vakuum, ki ne omogoča prevzema negativnosti frekvenc, vibracij in človeških čustev. Če imate splošno slabo počutje, imate nepojasnjeno izčrpanost, čustvene ali duševne težave, občutek nelagodja  vam lahko Šungit pomaga obnoviti dobro počutje.

z šungitom

Ta diagram prikazuje vitalno polje subjekta med držanjem šungita.

KAJ SO FULERENI?

Znanstvene raziskave

Ob koncu 20. stoletja so na podlagi znanstvenih raziskav, znanstveniki ugotovili, da je šungit sestavljen predvsem iz ogljika in ima fulerensko zgradbo (ti.fulerena C-60). Njegova pojavna oblika so majhni kupčki ali kroglice, imenovane globule. Te kroglice v vodi spremenijo vodne molekule jih strukturirajo ter pridobijo zdravilno moč. S tem je mogoče razložiti izvor zdravilnih učinkov šungita.

Do pred kratkim je veljalo, da najdemo ogljik samo v treh oblikah, ki se razlikujejo v molekularni strukturi.

Nova, četrta alotropska modifikacija ogljika je FULEREN, ki je sestavljen iz kroglastih molekul z več kot 40-imi atomi ogljika. Atomi ogljika ki sestavljajo površino krogle so medsebojno povezani z močno vezjo. Naziv “fulleren” je dobil po znamenitem ameriškem arhitektu Fulleru Buckminsteru.

Fuleren je bil prvič odkrit v znanstvenem laboratoriju v prostoru za procesno modeliranje, in šele kasneje v Zemljini skorji. Pomen tega odkritja je dejstvo, da se znanstvenikom, ki so obravnavali to temo prof. Robert F. Curl, profesor. Sir Harold W. Krotou in prof. Richard E.Smalleyu 9. Oktobra 1996 Kraljeva švedska akademija znanosti podelila Nobelovo nagrado za kemijo za odkritje fulerenov.

Fulereni C-60 je močan antioksidant in zdravilo prihodnosti. Znanstveniki so odkrili močne antioksidativne lastnosti fulerena, ogljika C-60. Ta je 270 krat močnejši antioksidant od vitamina C, močnejši je tudi od vitamina E. Nekateri znanstveniki ga imenujejo „supervitamin E“ saj se uspešno raztapla v olju. Zaradi svoje oblike lahko fulereni vežejo molekule prostih radikalov. V preizkusih je dokazano da je ena molekula C-60 sposobna na sebe vezati tudi do 34 molekul prostih radikalov. Fulereni se lahko integrirajo tudi z velikim številom oksidativnih molekul, brez tega da bi privedlo do spremembe njegovega značaja.

Fulereni se štejejo kot potencialno zdravilo za različne bolezni, vključno s preprečevanjem raka.

bottom of page