top of page

Kako si lahko sami pripravite šungitno vodo?

Vodo vlijete v stekleno ali emajlirano posodo in položite vanjo predhodno oprane šungitne kamne poljubne oblike in velikosti v razmerju 150 gramov šungita na 1 liter vode. Že 30 minut kasneje ima voda antibakterijske lastnosti, v roku 3 dni pa voda pridobi vse svoje zdravilne lastnosti. Tako dobljeno šungitno vodo prelijete v drugo posodo in napolnite posodo, v kateri je šungit, z novo vodo. Pri tem naj vas ne moti črna barva te vode. V nekaj minutah se ta lebdeča oborina posede in voda je popolnoma čista. Na deželi, kjer se voda dobiva iz vodnjakov, zadošča 40-60 kg šungitnih kamnov, ki se vržejo v vodnjak; taka voda je brez bakterij, nitratov in drugih nečistoč ter pridobi aktivne zdravilne lastnosti.

Potrebno je povedati da je učinek čiščenja hitrejši, manjši kot so kosi šungita. Če uporabite npr. 1 do 2 cm velike kose šungita, je z njimi obdelana voda pitna že po 10-15 minutah in naj ne bi stala več kot 2 dneva. Bolj kot so delci šungita zdrobljeni, večjo reaktivno površino imajo z vodo, ki ji oddajo svoje zdravilne lastnosti. Delovanje šungita na telo je fantastično: zdravi, ščiti, pomlajuje, lajša bolečine in nevtralizira škodljivo delovanje geopatoloških obremenilnih mest.

Kot so ugotovili zdravniki, se počutijo bolniki, ki 2 ali 3 tedne uživajo šungitno vodo, mnogo bolje. Stanje ožilja, živčevja, prebave kot tudi srčnega krvnega obtoka se normalizira, stanje shizofrenije in drugih psihičnih obolenj se omili. Skrivnostnih lastnosti šungita do sedaj niso mogli razvozlati niti zdravniki niti fiziki. Posrečilo se je zgolj, da so ugotovili, da se med delovanjem šungita na organizem v telesnih celicah inicira regeneracijski proces.


Bioenergetiki trdijo, da je potrebno samo 30 dni nositi majhen obesek šungita okoli vratu, da se biopolje človeka, ki je bilo moteno zaradi stresa in negativnih emocij, ponovno spravi v red.

Uporaba šungitne vode tako za pitje, kot tudi pri pripravi hrane je koristna pri zdravljenju bolezni prebavnih organov, živčnih sistemov, urogenitalnih sistemov in sistemov krvnega obtoka.

Za terapevtske namene se priporoča pitje najmanj 3 kozarcev šungitne vode dnevno.

Kot je že bilo rečeno, ima šungitna voda zdravilen pomladitveni učinek na telo. Koža na obrazu postane čistejša, kožne gube, srbenje in kožni izpuščaji izginejo. Koža na glavi se okrepi, izgine prhljaj in lasje dobijo zdrav lesk. Šungitna voda zdravi poleg tega ledvice in jetrne bolezni, bolezni žolčnih kamnov, vnetja ledvičnih votlin (pyrosis). Deluje pri vegetativni disteniji, boleznih želodca, črevesja, urogenitalnih boleznih, boleznih krvnih obtočil ter pri težavah z gibanjem. Odpravlja alergijska stanja in na splošno izboljša vitalnost telesa.

schungit_krug_spenderwirkung4_edited_edited.png
bottom of page